top of page
læring_ved_leg.jpg

Svømning for børn og unge

0-2 år

Baby drop-in

På baby 0-2 år bliver børnene fortrolige med vandet i rolige og trygge rammer. Babysvømning er en familieaktivitet, som kan være med til at skabe en tæt kontakt og et godt samarbejde mellem barn og forældre. Vi tilbyder løbende forskellige aktiviteter, lege og sanglege for jer og jeres barn, hvor vi blandt andet arbejder med barnets tryghed i og under vand samt barnets motoriske og sociale udvikling.
Holdet er organiseret som drop-in svømning, hvilket vil sige, at I har mulighed for at komme 30 minutter, når det passer jer inden for tidsrummet. En tilmelding er gældende for 1 barn og 1 forælder/voksen. Man kan som forældre sagtens skiftes til at tage til svømning med barnet. Børn som ikke er renlige skal have svømmeble eller babybuks på. Der er adgang til omklædningen 15 minutter før og efter svømningen. For børn 0-2 år anbefales max. 30 min. i vandet.

3-4 år

Børn med forældre i det lille bassin

På tumlinge 3-4 år er både dig og dit barn i bassinet, og I får fælles undervisning i vandet. Gennem aktiviteter som tema- og sanglege, dyk m.m. udvikles dit barns kognitive, fysiske og sociale evner. Holdets instruktør vejleder og støtter dig gennem den løbende udvikling af dit barn.

4-6 år

Børn uden forældre i det lille bassin

Børn 4-6 år er rettet mod børn, som efter eventuelt at have afsluttet baby og tumlinge forløb er klar til at lære uden en forælder i vandet. På børn 4-6 år arbejdes der med grundfærdigheder inden for svømning. Gennem leg, øvelser og kreative aktiviteter arbejdes der henimod større tryghed i vandet for dit barn. I forhold til dette fokuseres der i høj grad på dit barns balance i vandet, bevægelsen fra land til vand, samt tilvænning til at have hovedet under vandet og meget mere. Der arbejdes med basale elementer inden for stilarterne crawl og rygcrawl - i form af plaske ben og lign.

6-8 år

Det store bassins lave del

På børn 6-8 år arbejdes der med grundfærdigheder inden for svømning med videre henblik på blandt andet at introducere dit barn for stilarterne crawl og rygcrawl. Der undervises gennem forskellige øvelser, aktiviteter og lege, og svømmerne udfordres på forskellige former for bevægelse, som endvidere skal skabe tryghed og sikkerhed i vandet. Dit barn introduceres her for basale elementer inden for brystsvømning og butterfly - i form af blandt andet havfrue svømning og lign.

8-10 år

Det store bassins mellem del

På børn 8-10 år arbejdes der i højere grad med de tekniske svømmefærdigheder inden for crawl og rygcrawl. Dit barn får endvidere en dybere introduktion af stilarterne brystsvømning og butterfly. Dit barn udfordres med forskellige former for bevægelse i vandet, og lærer samtidig mere omkring kontrol af kroppen i dyk, spring og mere. Der undervises gennem flere forskellige øvelser, aktiviteter og konkurrencer.

10-12 år

Det store bassins dybe ende

På børn 10-12 år arbejdes der bl.a. med de tekniske svømmefærdigheder inden for alle fire stilarter: crawl, rygcrawl, brystsvømning og butterfly. Samtidig udvikles der videre på dit barns kompetencer i vandet indenfor andre forskellige bevægelsesformer; dyk, spring, vendinger med mere. Der undervises gennem øvelser, aktiviteter og konkurrencer med henblik på at udfordre og styrke dit barns færdigheder i vandet.

7+ år UDSPRING

Det store bassins dybe ende

Udspring er en sjov aktivitet, med masser af action og seje spring. Udspring er for vovehalse og vandhunde som elsker vand, og som godt kan lide at udfordre sig selv på andet end svømmeteknik. På Udspring træner vi fysik, koordination og bevægelighed samt afprøver forskellige øvelser, teknik og spring. Deltagerne får individuel feedback af trænere, og vi lægger vægt på det sociale og gode kammeratskab.
Vi tilbyder to hold med udspring – ét for begyndere og ét for øvede, der har prøvet udspring før. De øvede får mulighed for at deltage i et udspringsstævne. Deltagere på begge hold skal være min. 7 år og trygge ved at dykke og svømme på dybt vand. Udspring kan med fordel kombineres med træning i springgymnastik eller svømmetræning. Er du frisk på masser af action, sjov, seje tricks og godt kammeratskab, så kom og vær med.

Kunstsvømning (Synkro)

Hele det store bassin

Kunstsvømning er en form for dans eller ballet i vandet. Sporten kombinerer styrke, kontrol, smidighed og kondition. Du kan sagtens starte som 6-årig – du skal være glad for vand og du behøver ikke at have lært alle svømmeteknikker. Det lærer vi dig sammen med så meget andet! I Hobro Svømmeklub har vi et begynderhold, og derudover har vi tre andre hold – let øvet, øvet og elite. Hvilket hold du kommer på, har blandt andet noget med din alder at gøre.

Læs mere om kunstsvømning her

Konkurrencesvømning

Hele det store bassin

Når man starter som konkurrencesvømmer på Talentholdet kommer der mere træning, end du er vant til fra den almindelige svømmeskole. Omdrejningspunkterne i træningen er FUNdamentals, dvs. udvikling af grundfærdigheder, udvikling af svømningens 5 stilarter og aktiviteter på land, der blandt andet vil udfordre dine motoriske færdigheder. Svømmerne på Talentholdet er ca. 8-10 år. Med tiden vil du komme til stævner sammen med dine holdkammerater. Det er din træner, der vurderer, hvornår du er klar til det. K-afdelingens øvrige hold hedder HS2 og HS1.

Læs mere om konkurrencesvømning her

bottom of page